Cryptocurrency kan een revolutie teweegbrengen in een corrupt banksysteem

Meer landen passen blockchain-technologieën en slimme contracten toe om vies geld tot het verleden te maken

 

Als u niet bekend bent met cryptocurrency, is het onwaarschijnlijk dat u weet wat “Decentralized Finance” (DeFi) is. Degenen die dat wel doen, weten dat iedereen vandaag zijn geld kan inwisselen voor een stablecoin (een cryptocurrency die wordt ondersteund door een reserve-actief), ze kan investeren in een veelbelovend project en hopelijk hun investering kan zien groeien. online beleggen in goud is ook mogelijk.

 

Is dit een variatie op het klassieke piramidespel? Niet in de zin van Charles Ponzi. Maar het is duidelijk dat de explosieve groei van DeFi-platforms wordt aangedreven door een snelle toestroom van liquiditeit naar de nieuwe markt en niet oneindig kan doorgaan. Niettemin bieden de technologieën die in deze infrastructuur zijn ingebed, enorme kansen voor de wederopbouw van het wereldwijde financiële systeem.

 

 

De auteur van deze column heeft 25 jaar van zijn leven aan het bankwezen gewijd. Nadat ik in 1995 de dwerg National Reserve Bank in Moskou had gekocht, heb ik deze dit jaar verkocht als een van de meest betrouwbare banken in Rusland. Het is een schaduw van zijn vroegere zelf, 20 keer kleiner, maar zonder verplichtingen of verplichtingen.

 

Een kwart eeuw lang was ik de CEO van de derde grootste particuliere bank in Rusland in termen van eigen vermogen, na Sberbank en VTB. Ik was ook het constante doelwit van bedrijfsovervallers die werden gesteund door corrupte weerwolven van de FSB, die mijn bedrijf verwoestten. btc kopen tips is handig.

 

Moderne bankiers vernielen hun banken door het geld van klanten in de zak te steken. Sinds eind jaren 90 hebben duizenden Russische “bankiers” (een samenvoeging van “bankier” en “gangster”) van duizenden banken meer dan $ 100 miljard van het geld van hun klanten toegeëigend en het land verlaten met hun gestolen geld. Of ze openden thuis een nieuw ‘bedrijf’, afhankelijk van de dikte van de krysha [‘dak’ in het Russisch, wat criminele bescherming betekent] in de regering.

 

De sociale functie van banken is om te dienen als het circulatiesysteem van de economie. Ze staan ​​transacties toe in ruil voor goederen en diensten, ze verstrekken leningen, zorgen voor productie en accumulatie van middelen. De wereldwijde bankgemeenschap is echter veranderd in een “anti-bank”, wiens functie het is om de activa van klanten verkeerd toe te eigenen en “vuil geld” wit te wassen, waarvan het volume elk jaar wereldwijd met $ 1 biljoen toeneemt.

 

Het resultaat is dat er een enorme parasitaire klasse is ontstaan, bestaande uit bankiers, nepinvesteerders, advocaten, auditors en servicepersoneel, die heersen over hele staten die “offshores” worden genoemd en de landen die daarin zijn uitgevonden. Deze klasse levert niets anders op dan “vuil geld”.

 

Helaas zijn nationale wetshandhavingsstructuren en rechtbanken niet in staat om dit kwaad op systemisch niveau te weerstaan ​​- ze bieden alleen palliatieve zorg door te vechten tegen individuele oplichting. Mijn oproep voor het creëren van nieuwe internationale structuren blijft een eenzame.

 

Ondertussen hebben mensen die echt tastbare waarde toevoegen of uitvinden in de samenleving, door wetenschappelijke en technologische vooruitgang of cultuur te bevorderen, steeds minder toegang tot financiële middelen. Hun inkomen is onvergelijkbaar met de rijkdom van degenen die betrokken zijn bij de wereldwijde oligarchie, die aan de bron geen fysieke of intellectuele arbeid heeft.

 

Miljarden mensen zijn volledig afgesneden van bankdiensten, deels vanwege hun hoge kosten en gebrek aan interesse in de arme klanten van de kant van de bankiers, die niets van hen te stelen hebben. Een systeem van financiële apartheid drijft naties en hele continenten tot armoede.

 

Dit conflict wordt nu vooral duidelijk, temidden van een recessie als gevolg van de coronavirus-pandemie. Nu devalueert het geld zelf, dat in enorme en onbeveiligde hoeveelheden wordt gedrukt door nationale financiële instellingen.

 

Vroeg of laat moet deze omgekeerde piramide instorten en moet de zeepbel die op de aandelenmarkten is opgeblazen, barsten. Overtollige liquiditeit van de aandelenmarkt zal onvermijdelijk de echte wereld binnendringen, waardoor degeld tot stof afschrijven, ongeacht hun denominatie. Dit zal leiden tot een nieuwe overval op apocalyps-schaal.

 

Gelukkig staat de menselijke geest niet stil. Cryptocurrencies, die 10 jaar geleden werden gezien als een grap en een speeltje, vormen tegenwoordig een belangrijk onderdeel van het internationale financiële systeem. De volgende stap is de “digitalisering” van onroerend goed, inclusief productiefaciliteiten, onroerend goed, goederen en diensten, met hun aandeel in gedistribueerde grootboeken.

 

Veel regeringen die de voordelen van deze technologieën voorzien, beginnen ze te implementeren. In maart erkende de Duitse federale financiële toezichtautoriteit (BaFin) cryptocurrencies als financiële instrumenten. Op 11 augustus hebben het Duitse federale ministerie van Financiën (BMF) en het federale ministerie van Justitie en Consumentenbescherming (BMJV) een wetsvoorstel ingediend over op blockchain gebaseerde digitale effecten. Xi Jinping, de leider van het meest bevolkte en op een na rijkste land ter wereld, zei een jaar geleden dat de ontwikkeling van blockchain een van de meest urgente taken is voor de staat.

 

Afgelopen april introduceerde de Centrale Bank van China, als onderdeel van een proefprogramma, een nationale cryptocurrency (DCEP) in vier grote steden in het land. De locatie voor de Olympische Winterspelen van 2022, die in Peking zal worden gehouden, zal ook de basis vormen voor het verkennen van mogelijkheden met DCEP.

 

Het laatste nieuws, op 3 september, is dat het Zwitserse kanton Zug belastingbetalingen in Bitcoin en Ethereum is gaan accepteren. Op 21 september publiceerden het United States Office of the Comptroller of the Currency (OCC) en de Securities and Exchange Commission (SEC) een stablecoin-gids, die de eerste gedetailleerde nationale richtlijnen geeft over hoe door fiat gedekte cryptocurrencies moeten worden behandeld in overeenstemming met de wet. Zo gaven de toezichthouders het groene licht om samen te werken met de uitgevende instellingen (of oprichters) van stablecoins.

 

Kijk eens rond: tools die tot voor kort de dromen van science fiction waren, worden werkelijkheid. Kunstmatige intelligentie drijft al voertuigen aan en het beroep van ‘chauffeur’ kan in het komende decennium uitsterven. Op dezelfde manier zullen blockchaintechnologieën en slimme contracten het onnodig maken om de overgrote meerderheid van de mensen in de financiële sector in dienst te nemen, en zullen ze dus “banksters” als sociaal fenomeen elimineren.

 

Met Decentralized Finance (DeFi) werd het mogelijk om klanten van traditionele banken rechtstreeks te verbinden zonder tussenkomst van een tussenpersoon in de vorm van de bank zelf, waarvan de functionaliteit in dit geval wordt uitgevoerd door een zogenaamd ‘smart contract’. Tegelijkertijd zal niemand het geld van een klant kunnen stelen, omdat het DeFi-systeem hen beschermt tegen hebzuchtige bankiers. Een slim contract voldoet alleen aan de wetten van de wiskunde en is, afgezien van het risico van computerhacking dat ook bij conventioneel bankieren bestaat, onomkoopbaar – en het heeft geen villa’s aan de Franse Rivièra nodig, noch privévliegtuigen of jachten.

 

De huidige DeFi-projecten zijn gebaseerd op de uitwisseling van liquide tokens (voornamelijk gedecentraliseerde cryptocurrencies) op basis van de principes van collateralised lending. Ze zijn vrij primitief en dienen ofwel voor eenvoudige hypotheekleningen, ofwel voor de zogenaamde “Yield Farming” – lege inflatie van liquiditeit ter wille van de groei van de aandelen met hun daaropvolgende verkoop op de vrije markt. Ik heb bijvoorbeeld $ 100.000 geïnvesteerd in zo’n DeFi-platform met een vergunning in Estland, gewoon uit nieuwsgierigheid. Drie dagen later controleerde ik mijn digitale portemonnee en ontdekte dat ik al meer dan $ 300 had verdiend, die ik gemakkelijk via crypto-uitwisseling naar mijn bankrekening overboekte. (Ik moet erop wijzen dat dit geen beleggingsadvies is en dat mensen dit moeten controleren voordat ze hun geld in een bepaalde cryptovaluta of platform stoppen).

 

Het onafhankelijke gedecentraliseerde financiële ecosysteem (sommigen noemen het misschien een “bank 2.0”), dat ik met een aantal partners wil opzetten, vertegenwoordigt een nieuwe generatie banken waarin alle deelnemers tegelijkertijd begunstigden zijn. Het zou klanten het volledige scala aan diensten van traditionele banken bieden. Dat zijn onder meer het wisselen van valuta, deposito’s, leningen, afwikkeling en contant geld, lokale en internationale overboekingen. Het fundamentele onderscheidend vermogen van dit platform komt voort uit zijn supranationaliteit.

 

Het systeem voor de uitvoering van slimme contracten op basis van blockchaintechnologie bevindt zich overal en nergens gelijktijdig op het netwerk. Wat er ook gebeurt met de mensen die het systeem beheren, aan alle verplichtingen zal worden voldaan, aangezien ze niet afhankelijk zijn van persoonlijk fatsoen, maar zijn vastgelegd in slimme contracten. In dit geval is het natuurlijk noodzakelijk om te controleren of de uitgifte van credit-collateral tokens volledig wettelijk in overeenstemming is met de wetgeving van het land waar hetuit.

 

Het belangrijkste aspect van dit project zal zijn om een ​​werkplatform te bieden voor een groot aantal start-ups en innovaties van derden. Dit is een mechanisme dat uiteindelijk een in Thailand gevestigde IT-maker die financiering nodig heeft, of een ondernemer in afvalrecycling in Zimbabwe, zal verbinden met een potentiële investeerder uit Noorwegen of Japan. Het systeem zal honderden en duizenden projecten van getalenteerde mensen omvatten, die elk onderdeel zullen worden van de wereldwijde infrastructuur – net zoals elke grote bank honderden en duizenden projecten heeft die verband houden met een financiële instelling.

 

Bovendien biedt dit systeem extra mogelijkheden voor financiële transparantie bij de uitvoering van non-profitprojecten – bijvoorbeeld milieubescherming. Of liefdadigheid, die helaas lijdt onder het feit dat de helft van de honderden miljarden dollars aan donaties die jaarlijks over de hele wereld worden uitgetrokken, eenvoudigweg rechtstreeks of via zogenaamde “beheerskosten” wordt gestolen.

 

Dit jaar hebben mijn zoon Evgeny en ik Tsjaad bezocht – om het plaatselijke nationale park te steunen. Op de internationale luchthaven van N’Djamena, tegen de achtergrond van verschillende vervallen oude Cessna’s, stond een nieuwe straaljager van de Bombardier Global Express – wit met blauwe letters “UN OCHA” (Bureau van de Verenigde Naties voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken). Ik heb er ooit een gehad, het kost $ 60 miljoen.

 

En toen we wegvlogen, was er een vergelijkbaar “merk” Embraer Legacy ter waarde van $ 30 miljoen. Er zijn vrachtvliegtuigen voor het vervoer van humanitaire hulp, die veel goedkoper en ruimer zijn. Ik vroeg me af hoeveel hongerige Tsjadiërs konden worden geholpen met dit geld van de internationale gemeenschap, uitgegeven door VN-functionarissen voor hun eigen comfort?

 

Crypto-economie stelt een donor van elk bedrag, zelfs een pond, in staat om hun donatie te volgen aan een arm kind in Bosnië dat een dure operatie nodig heeft, aan een boer in Oeganda die nieuwe technologie nodig heeft, of aan een bepaalde olifant in Gabon. Al deze informatie kan volledig worden opengesteld voor de relevante partijen via de charity token blockchain.

 

Misschien staan ​​we aan de vooravond van een echte revolutie in het internationale financiële systeem en het einde van de bankster. Ik pretendeer niet het ultieme orakel van de waarheid te zijn; er valt veel te debatteren over mijn stuk. Maar één ding staat buiten kijf: in de vorm waarin dit systeem nu bestaat, leidt het de wereldeconomie naar een ramp.