De korte-termijn ellende van Bitcoin zal de winst op lange termijn niet temperen

Bij elke Bitcoin-prijsbeweging, of het ontbreken daarvan, blijft hetzelfde gevoel bestaan. De cryptocurrency die bekend staat om zijn volatiele beweging handelt nu al bijna twee maanden zijwaarts en een grote stap staat voor de deur. De enige vraag die op dit moment het overwegen waard is, is in welke richting deze beweging zich zal manifesteren.

 

Gezien de waarschijnlijkheid van een verhuizing, zou de omgeving waarin Bitcoin zich bevindt, betekenis moeten hebben, en, voor sommigen, herinnering. nano koers voor stabiliteit.

 

 

Betekenis omdat in het waarschijnlijke geval dat de tweede golf van Covid-19-gevallen zich uitbreidt, de financiële markten een overloop zullen zien. Bovendien zou die overloop negatieve gevolgen kunnen hebben op de Bitcoin-markt omdat de cryptocurrency nu onderbenut wordt, gezien de halvering van vorige maand. Herinnering omdat de laatste keer dat een crypto-overloop van een crash op de financiële markten plaatsvond, Bitcoin meer dan 50 procent van zijn waarde scheerde.

 

Deze ‘Black Thursday’-crash benadrukte de rol van beurzen, met name die die Bitcoin-derivaten aanbieden. Aaron Gong, VP van Binance Futures vertelde AMBCrypto in een e-mail dat de ‘neerwaartse verkoopdruk’ de prijs van Bitcoin tussen 12 en 13 maart, het venster van ‘Black Thursday’, verergerde.

 

Met de mogelijkheid om gebruik te maken van een kansrekening en de levensduur te verlengen op basis van de verwachting, zagen de derivatenbeurzen tijdens de crash een stijgend volume. Topbeurzen zagen meer dan $ 10 miljard aan dagelijkse volumes, maar waar er volume en volatiliteit is, zullen er zeker liquidaties zijn.

 

BitMEX, de veteraan op de Bitcoin-derivatenmarkt, zag meer dan $ 1 miljard aan liquidaties, op zowel long- als shortposities, in slechts 12 uur na de indicaties van een mogelijke crash. Wat nog belangrijker is, en controversiëler voor de uitwisseling, gezien het niveau van liquidaties en de afname van hun verzekeringsfonds, waren er vragen gerezen over het vermeende gebruik van een “stroomonderbreker” door BitMEX om de handel te stoppen te midden van de vrije val van de prijs.

 

Ongeacht de bewering over het gebruik van een stroomonderbreker, was de liquidatie-uitbarsting schadelijk voor de prijs van Bitcoin, waarbij sommigen suggereerden dat de prijs naar nul had kunnen gaan als er geen tussenkomst was geweest. Nu, zoals de tweede golf van Covid-19 waarschijnlijk is, beleidsmakers een nieuwe ronde van stimuleringspakketten voorbereiden, trekken crypto-uitwisselingen hun sokken omhoog in het geval van weer een ‘zwarte donderdag’.

 

“Het is mogelijk, misschien zelfs waarschijnlijk, dat de aandelenmarkt een tweede crash ziet”, zei OKEx-CEO Jay Hao in een e-mail aan AMBCrypto. Hij erkende de effecten van crypto-nawerking en verklaarde dat een dergelijke crash zou kunnen overlopen op “Bitcoin en goud”.

 

Sinds de tweede crash is zijn mening over Bitcoin echter een van veerkracht en geen risico in vergelijking met de kunstmatig gepompte grotere financiële markt, die een uitnodiging voor de grotere retailmarkt zou kunnen zijn en geen belemmering. ethereum koers is vast.

 

“Bitcoin heeft een enorme prijsbestendigheid getoond sinds de gebeurtenissen van maart … Dit is allemaal perfect voor het aanvaarden van crypto van particuliere beleggers die rendement willen halen op hun geld en instellingen die de kwaliteiten van Bitcoin als hedging-tool begrijpen.”

 

Hoewel een marktbeweging de cryptocurrency ten goede kan komen op basis van risicosentiment, moet deze mogelijk wachten. Hao is van mening dat er “enige neerwaartse druk” zal worden uitgeoefend op de prijs van Bitcoin, maar dat het slechts een “tijdelijke gebeurtenis op korte termijn” zal zijn. In het geval van een ‘crash’ zal de neerwaartse prijsbeweging worden ‘opgevangen’ op de ‘middellange tot lange termijn’, concludeerde hij. Veel van hetzelfde werd gezien in de afgelopen drie maanden, waarbij de cryptocurrency in maart zakte tot onder de $ 4.000 en tegen juni weer boven de $ 10.000 steeg.